9 Haziran 2014 Pazartesi

Left a Mark Monday- Designers

Bugünden itibaren Pazartesi konseptimiz: Taze başlangıçlar, bazılarınız için yeni olan ama emin olun ki izini bırakmış olan işler ve kişiler olacak. İlk olarak bu pazartesi sizlere çok yetenekli ve şimdiden adını moda sektöründe söz ettiren genç bir tasarımcımızla tanıştırmak istiyorum: Aslı FİLİNTA. 


Hakkında ilk defa bir şeyler okuduğumda onun da Ekonomi mezunu olduğunu öğrenip bayağı şaşırmıştım. Ekonomi gibi bölümleri bitirip, yetenek gerektiren işlere yönelen insanları her zaman takdir ettim. O da mezun olduktan sonra hayattaki tutkusunun tasarım olduğuna karar vermiş galiba ve ardından yeteneğinin peşinden gitmiş. Bizler için de bu olağanüstü tasarımları ortaya çıkarmış. Haydi hep beraber Aslı'nın hikayesine ve son dönem tasarımlarının derinliklerine dalalım:
  • Aslı, Parsons New School New York’tan mezun olduktan sonra 2008’de "Aslı Filinta" kendi adını taşıyan moda markasını kurmuş. 


  • İlk koleksiyonu 2009’da sunulan markanın tasarımları bugün Türkiye’de 2 mağazada ve dünyada 18 farklı noktada satışa sunuluyor.
  • Aslı işte bu güzel tasarımlarını şimdilerde online olarak da http://www.orderanddance.com/ sitesi üzerinden satıyor. Sample sale ler de farklı zamanlarda çeşitli siteler üzerinden yapılıyor.
  • Onunla ilgili belki de en çok sevdiğim şey yaptığı işlerde Türk kültürü ve tarihinden ilham alıyor olması. Tasarımlarında bunu hissediyorsunuz, desenler Türk ezgilerini taşıyor ama aynı zamanda batı dokunuşlarıyla şekilleniyor. Moda alanında bunu görmek inanılmaz keyifli ve kulağa çok ilginç değil mi? Hep beraber Aslı'nın son dönemdeki işlerine göz atalım ve sizler karar verin:




Aslı'nın hikayesinin bence en önemli yanı içindeki tutkusunu ve yeteneğini keşfetmiş olması. Ama başarısının sırrını sorarsanız, özgün ama bir o kadar da evrensel çalışmalar yapması. Bundan sonra "Aslı Filinta" markasını daha çok duyacağımıza eminim. Yolun açık olsun Aslı!

From now on it'll be the concept of Mondays: Fresh starts, newly for some of us but surely marked ones. This monday i'd like to introduce you a designer, who is already BIG and has one of the best creativity: Aslı FİLİNTA. When i first read about her i was surprised that she also studied Economics. I always admire people who studied Economics, but after has jobs that they can use their creativity. I guess later on she followed her passion as an artist and used her gift to design unremarkable things. Let's dig into her latest works and her story:
  • She established her brand "Aslı Filinta" in 2008 after graduating from Parsons New School in New York.
  • Her womens wear collection launched in Spring 2009, which is available in 18 stores worldwide and 2 stores in Turkey.
  • Her beautiful designs are available from this site: http://www.orderanddance.com/
  • The greatest thing about her work is that she is influenced about her own culture and history. You can feel it in her designs, these Turkish patterns that harmonized with the western touch. Sounds like her work is interesting isn't it? Let's see her latest work and you'll decide:



The best part of her story is that she discovered her passion and creativity inside her. But the key of her success is that her work is original but at the same time it's universal. I'm sure that we'll hear more of "Aslı Filinta" so keep it going Aslı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder